Micro Lab Exam 3

  1. The most common cause of urinary tract infections is:
    Answer: E. coli
  2. Cystitis is a urinary bladder infection.
    Answer: True
  3. What is bacteriuria?
    Answer: bacteria in urine
  4. What can you determine by a visual inspection of urine? (Choose all that apply)
    Answers: 1) blood 2) color 3) infection
  5. How do people get urinary tract infections? (Choose all that apply)
    Answers: 1)catheter route 2) hematogenous route 3) ascending route
  6. Which of the following is a single-stranded RNA virus with an envelope?
    Answer: Hepatitis A
  7. Which of the following is known as the Silent Killer?
    Answer: Hepatitis C
  8. Which of the following is a double-stranded DNA virus with an envelope?
    Answer: Hepatits B
  9. Which of the following has an inactivated whole-agent vaccine to prevent it?
    Answer:  Hepatitis A
  10. Which of the following usually leaves the person with life-long immunity once they recover?
    Answer: Hepatitis A
  11. What is the purpose of a microscan?
    Answer: identifies enterics
  12. What is a MIC panel used for?
    Answer: identifying the antibiotic and the amount that is most effective
  13. What does a microscan give us?
    Answer: a biochemical profile
  14. What is meant by the term “enterics”?
    Answer: bacteria that live in the intestines
  15. What does MIC stand for?
    Answer: minimum inhibitory concentration
Author
becca.fowler
ID
324073
Card Set
Micro Lab Exam 3
Description
Micro lab exam 3
Updated