Grade -3

  1. 2x ? =10




    D) 5

    Description:

    • 2+2+2+2+2=10
    • 1, 2, 3 ,4 , 5

    (10 ÷ 2)= 5
  2. 4 x ? = 8




    C) 2

    Description:

    • 4+4 =8
    • 1, 2

    (8 ÷ 4)=2
  3. ? x 2 = 18




    B) 9

    Description:

    • 2+2+2+2+2+2+2+2+2=18
    • 1 ,2 , 3, 4 , 5, 6, 7, 8, 9

    (18 ÷ 2) = 9
  4. Mrs. Jackson knite 15 hats and puts an equal number of hats on each of 5 shelves?
    15  ÷ 5 = ?

    a)3
    b)4
    c)5
    d)6
    Use the multiplication table to find the quotient.

    • Description:
    • 5 x ? =15
    • 5+5+5= 15
    • 1, 2, 3
    •  
    • 5x 3=15 and
    • 15 ÷ 5=3
    • So the correct answer is:
    • c) 5
  5. 7 x 8 =?




    C) 56


    • Description:
    • 8+8+8+8+8+8+8= 56
    • 1, 2, 3 , 4 ,5, 6, 7

    (56  ÷ 8 )= 7
  6. 8x 6= ?




    C) 48

    • Description:
    • 8+8+8+8+8+8= 48
    • 1, 2, 3, 4,  5, 6

    (48  ÷ 8) =6
  7. 76+67+22=?




    B) 165

    • Description:
    • (76+67)+ 22=?
    •   (143)  + 22=?
    •  143+ 22     = 165
  8. 3 x2 x ? = 48

    a) 6
    b) 7
    c) 5
    d) 8
    • Description:
    • (3x 2)x? = 48
    •   (6)  x ? = 48

    • 48  ÷ 6 = ?
    •             = 8
    • 6+6+6+6+6+6+6+6= 48
    • 1, 2, 3 , 4, 5, 6, 7,  8

    so, the answer is"

    d) 8
  9. James made an array with rows of 9 tiles. Choose the number sentence that shows how many tiles are in the array.



    B) 3 x 9 =12

    Description:

    • James made an array of 3 rows
    • each row has 9 tiles.

    • To solve this we will: 
    • multiply the number of rows by the number of tiles.
    • so, 3 rows x 9 tiles = 27
  10. Paula had $ 1.36. Her aunt gave her $ 5.25 for her birthday. How much money does Paula have now?




    D) $6.61

    • Description:
    • Add:
    •    $1.36
    • + $5.25
    • --------
    • =  6.61
  11. 9x8=?




    D) 72

    • Description:
    • 9+ 9+9+9+9+9+ 9+9=72
    • 9,18,27,36,45,54,63,72
  12. 0x4=?




    B) 0
  13. 387+132+155=?




    D) 674

    Description:

    • (387+132)+155=?
    •    (519)     +155=674
  14. $ 10.00 - $ 5.69=?




    B) $4.31

    Description:

    •   10.00
    • -  5.69
    • -----------
    • =04.31
  15. Akiko bought 3 sandwiches. Each sandwich cost $ 4. how much did she spend for the sandwiches?




    A) $12

    Description:

    • she bought 3 each one by 4$,
    • So, 3 multiply 4= 12
    • the answer is $12
  16. There were 8 people on the bus. when the bus got to the mall, there were 36 people on it. which of the following could be used to find how many more people got on the bus?




    C) 36-8

    • Description:
    • there were 8 people in the bus, after the Mall they became 36 people. that mean 28 people more got on the bas .
  17. 3,538
    +1,896
    ----------
    = ?




    C) 1,642
  18. 125
    +291
    -------
    = ?




    A) 416
  19. 345
    -   77
    -----------
    = ?




    C) 268
  20. 622
    - 404
    --------
    =  ?



    A) 218
  21. 18  ?  5 =13




    C) -

    Description:

    18- 5=13
  22. 16 ?  8 =2




    C) ÷

    Description:

    • 16 ÷ 8 =2, 
    • So, 8+8=16
  23. 3 ? 2 =6




    C) x
  24. 15 - 7 = 4  ? 4




    D) +

    Description:

    • (15-7) = 4 ? 4
    •  (8)    = 4?  4
    •    8    = (4+4)
    •    8    =   8
  25. Khalid wants to trade in his 60 nickels for quarters. How many quarters can he get?




    D) 12 quarters

    Description:

    • * each 1 nickel   = 5 pennies
    • * each 1 quarter = 5 nickels
    • * each 1 dollar   = 4 quarters
    • * each 1 dollar   = 100 pennies
    • So,
    • He has 60 nickels,
    •  60 nickels  multiply 5 =300 pennies
    • 300 pennies = 3 dollars
    • 3 dollars multiply by 4 = 12 quarters
Author
Alihamad
ID
274391
Card Set
Grade -3
Description
Mixed Review and Test Prep
Updated